У північних і східних регіонах за участю працівників ветеринарної міліції і ДАІ діє 202 мобільні групи, які запобігають будь-якому незаконному переміщенню живих тварин та продукції тваринництва з метою не допустити поширення АЧС. Для цього вони безпосередньо контролюють переміщення по автодорогах, які ведуть з Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації з посиланням на Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України.

«За інформацією начальника відділу ветеринарної міліції МВС України Сергія Оксюти, на сьогодні в осередку захворювання забезпечено цілодобове функціонування ветеринарно-міліцейських постів і мобільних груп спільно з працівниками Краснодонського РВ ГУМВС України у Луганській області, державною ветеринарною службою і місцевою адміністрацією проводяться подвірні обходи, а також заходи зі знищення поголів'я свиней. В осередку захворювання заборонено торгівлю тваринами, м'ясом та іншими продуктами тваринного походження», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, у Луганській області в січні був зафіксований перший цього року випадок африканської чуми свиней. У 2013 році АЧС в Україні не реєструвалася.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Камишне, Колісниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.

РФ обмежила поставки продукції тваринництва з Луганської області через АЧС, Білорусь ввела заборону на постачання свинини з Луганської області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140