Аграрії продовжують підготовку до весняно-польових робіт. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Зокрема, у всіх регіонах йде підготовка техніки. Нині майже 95% тракторів і ґрунтообробних і посівних машин готові до проведення посівної. Всього в ній буде задіяно близько 330 тисяч тракторів як сільськогосподарських підприємств, так і господарств населення.

«Незабаром в Україні розпочнуться весняно-польові роботи, тому сьогодні сільгоспвиробники з усіх областей продовжують підготовку до посівної. Зокрема, готується техніка. Зараз близько 95% тракторів і ґрунтообробних і посівних машин готові вийти в поле. Паралельно йде ремонт техніки та її технологічна наладка. І щоб вчасно підготувати техніку, працює понад 200 ремонтних підприємств системи АПК», - повідомив міністр.

Так, у проведенні весняно-польових робіт планується задіяти близько 190 тисяч тракторів сільськогосподарських підприємств і 140 тисяч тракторів господарств населення. Крім цього, в поля вийдуть 300 тисяч одиниць ґрунтообробних і посівних машин.

Присяжнюк також зазначив, що одним з головних завдань міністерства є сприяння оновленню парку сільгоспмашин. Для цього активно впроваджуються лізингові програми, щоб техніка була більш доступною для аграріїв.

«Президент поставив чітке завдання - провести технічне переоснащення аграрного сектора. І в 2013 році виробники придбали понад 16 тисяч одиниць техніки на суму близько 7 мільярдів гривень. А оскільки ми розуміємо, що техніка сьогодні коштує значних коштів, приділяється багато уваги, щоб зробити її доступною для дрібних і середніх сільгоспвиробників. Зокрема активно працює НАК «Украгролізинг», який у 2013 році передав аграріям техніки майже на 87 мільйонів гривень. І в бюджеті на поточний рік передбачено кошти на лізинг техніки», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111