Позачергове засідання парламенту на наступному тижні відбудеться лише в тому випадку, якщо буде напрацьовано узгоджений текст конституційної реформи. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в парламенті заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Усе залежить від того, чи буде напрацьовано основний документ, про який зараз ведуться розмови. І якщо фракції подивляться і готові проголосувати за нього в сесійній залі, тоді нас нічого не стримує і позапланове засідання ВР буде проведено», - сказав він.

Крім того, Єфремов зазначив, що якщо такого документа не буде, «ми вам скажемо, хто винен, хто не хоче брати участь у напрацюванні цього документа».

Він у черговий раз підкреслив, що на даний момент у парламенті немає узгодженого законопроекту щодо конституційної реформи від опозиції, хоча якісь документи були розіслані депутатам. «Я поставив їм запитання, шановні колеги, ви відправили з «лівого» e-mail на електронну пошту якісь папери, пов'язані з Конституцією, тоді візьміть і підпишіть їх, якщо це ваша точка зору. То він (лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк. - Ред.) сказав, що ми ніяких документів підписувати не будемо, тому що ви нас потім будете критикувати», - заявив Єфремов.

Крім того, за його словами, фракція ПР надаватиме свої пропозиції щодо конституційної реформи.

Також депутат вважає за доцільне прийняти у роботу матеріали Конституційної асамблеї.

Єфремов зазначив, що якщо плідно працювати над реформою, то є всі шанси, щоб у вересні 2014 року Основний закон у новій редакції був прийнятий в цілому, повністю пройшовши необхідні процедури, а також отримавши висновки Венеціанської комісії.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада не буде створювати ТСК з питань підготовки змін до Конституції.

Голова ВР Володимир Рибак повідомив, що наступного тижня у разі готовності узгодженого тексту змін до Конституції відбудеться позачергове пленарне засідання парламенту для їх розгляду та затвердження.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150