Київська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом розбійного нападу на два ресторани у центрі міста. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в м. Києві.

Зокрема, провадження розпочаті за ст. 296 Кримінального кодексу України - «Хуліганство», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

У міліції поінформували, що 6 лютого близько 3 години ночі до чергової частини Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві надійшло повідомлення від охоронця ресторану на вулиці Терещенківська про те, що група людей у кількості 50 осіб розбила фасад приміщення закладу.

Погромники були в масках, одягнені в камуфляжний одяг, на «озброєнні» у них були біти, дерев'яні палиці і щити.

На місці події охоронець розповів правоохоронцям, що група громадян підійшла до приміщення закладу, після чого кілька з них палицями розбили скло двох вікон.

«Потім на інших вікнах нападники помаранчевою фарбою нанесли написи «Бойкот» і «Революція». Крім цього, один з чоловіків навпроти входу в ресторан проголосив у рупор слова невстановленого змісту. Після погрому зазначена група громадян залишила місце пригоди і попрямувала у напрямку станції метро «Театральна», - йдеться в повідомленні.

У міліції додали, що через кілька хвилин аналогічне повідомлення про груповий напад на ресторан, розташований на вулиці Червоноармійській, надійшло в чергову частину Голосіївського РУ ГУМВС України в місті Києві. Як і в попередньому випадку, нападники діяли за таким же сценарієм.

Сторож, який охороняв ресторан, повідомив міліціонерам, що діяла група осіб, одягнених у камуфляжний темного кольору одяг. На обличчях у них були маски чорного кольору. В руках - щити та дерев'яні палиці. За словами охоронця, вони розбили вхідні скляні двері закладу, пошкодили гіпсові статуї на вході, розписали стіни ресторану.

Співробітники міліції під час огляду місця події встановили, що на бічних стінах від входу в приміщення ресторану нанесені червоною фарбою написи «Слава нації», «За революцію», «Бойкот».

Нагадаємо, раніше газета «Сьогодні» написала про те, що цієї ночі у Києві невідомі розгромили два ресторани.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115