У роботі Верховної Ради оголошено перерву на 30 хвилин у зв'язку з неузгодженістю позицій щодо конституційної реформи та створення Тимчасової спеціальної комісії, передає кореспондент Forum'у.

Зокрема, представники трьох опозиційних фракцій продовжують наполягати на необхідності внести зміни в Конституцію негайно, представники більшості - створити спеціальну комісію з метою напрацювати і прийняти відповідні зміни в Конституцію згідно із законодавством України.

Як заявив голова ВРУ Володимир Рибак, під час прийняття конституційної реформи парламентарії зобов'язані суворо дотримуватися процедури. За його словами, у Тимчасову спеціальну комісію повинні увійти представники всіх фракцій, а також позафракційні народні депутати, фахівці та представники Президента. «Необхідно у стислі терміни напрацювати законопроект і розглянути його у сесійній залі. Іншого шляху сьогодні немає», - заявив голова ВР.

Також Рибак додав, що сьогодні у Верховній Раді немає законопроекту щодо конституційної реформи. «Доповідаю Вам, шановні народні депутати, доповідаю людям, які йдуть до Верховної Ради України, доповідаю людям, які стоять біля Верховної Ради: на дану хвилину законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління у ВРУ немає і не зареєстровано. І коли звучить тут пропозиція ставити на голосування, так ставити нічого... Що стосується Тимчасової комісії, депутати висловили пропозиції. Ми їх почули. Керівники фракцій (опозиційних. - Ред.) просять мене порушити регламент і не ставити на голосування постанову про створення комісії. Тому я оголошую перерву на 30 хвилин», - заявив він і запросив усіх голів парламентських фракцій на нараду до себе в кабінет для уточнення позицій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148