У Маріуполі Донецької області прокуратура відкрила кримінальне провадження відносно інспектора СІЗО, що поширював наркотики серед засуджених, повідомляє прес-служба прокуратури м. Маріуполя.

Було встановлено, що інспектор Маріупольського слідчого ізолятора, зловживаючи службовим становищем, займався розповсюдженням на території установи наркотичних речовин, повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури м. Маріуполя.

За словами начальника другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Донецької області Володимира Теліуса, під час огляду у цього співробітника пенітенціарної служби було вилучено 5 пакетів з речовиною рослинного походження, яка, згідно з висновком судово-хімічної експертизи, є особливо небезпечним наркотичним засобом - каннабісом. «Встановлено, що інспектор поширював його серед засуджених, за що отримував грошову винагороду», - сказав прокурор.

За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів) КК України.

За клопотанням прокуратури, інспектору обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, також він відсторонений від посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88