Україна ніколи не віддасть свої території іншим країнам. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив екс-міністр оборони України, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Кузьмук.

«Всі повинні зрозуміти, що Україна - суверенна держава, визнана всіма країнами світу, це закріплено в Організації Об'єднаних Націй (ООН). Український народ не збирається ні перед ким стелитися», - заявив він.

Парламентарій також різко засудив заяви, що лунають з різних країн про територіальні претензії до України. «Я не дипломат, і можу називати речі своїми іменами. Коли Україна опинилася в складному становищі кризи, про своє минуле згадали всі наші «добрі» сусіди, які багато років, присягалися у мирі і дружбі. Це та ж Румунія, котра претендує на Буковину і Бессарабію. Вони сподіваються, що відріжуть шматок території України? Та ніколи! Румунія сама існує лише 200 років. Туреччина, нехай і неофіційна, але дивиться в бік Криму. Керуючись такими позиціями, нам що, варто дивитися в бік Новгорода?..», - обурився він.

Кузьмук не виключає, що територіальні претензії до України можуть отримати офіційну форму. «Багатьом подобаються наші землі, але не подобається пакт Ріббентропа-Молотова. Не виключаю: як і в 2009 році, про нього згадають і зроблять спроби денонсації», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215