Використовуючи своє службове становище, працівники одного з поштових відділень Галицького району Івано-Франківської області протягом 2010-2012 років поклали у власні кишені понад 130 тисяч гривень державної соціальної допомоги, призначеної для 80-річної пенсіонерки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області .

Встановлено, що вищевказану суму обманним шляхом привласнив начальник відділення за попередньою змовою з листоношею.

«Близько 4500 грн літня жінка повинна була отримувати щомісяця на утримання трьох неповнолітніх онуків, які залишилися під її опікою після смерті дочки й зятя. Однак зловмисниці переконали пенсіонерку, що допомога виплачується лише двічі на рік, а виділені державою кошти забирали собі. При цьому у відомості вносили неправдиві відомості про нібито отримання і видачу грошових коштів», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службова підробка) КК України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197