Закони, прийняті Верховною Радою України 16 січня 2014 року, з 2 лютого втратили свою чинність і відповідно з цієї дати відновлена попередня редакція положень кодексів і законів, у які раніше були внесені зміни, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

У міністерстві нагадали, що 16 січня 2014 р. Верховна Рада України прийняла Закони України: «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян»; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів»; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі»; «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України»; «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження»; «Про внесення зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» про відтермінування набрання чинності положень пункту 6 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення»; «Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу»; «Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених у пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців»; «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму».

«Зазначені Закони були включені в Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів відповідно до Указу Президента України від 27 червня 1996 року №468 «Про Єдиний державний реєстр нормативних актів» та Порядку ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів і користування ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2001 року №376», - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті зазначили, що 28 січня Верховною Радою України прийнято Закон України №732-VII «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України», згідно з яким визнано такими, що втратили чинність, вищезазначені 9 законів.

«Цей закон набув чинності 2 лютого 2014 року. У день його офіційного опублікування, 1 лютого 2014 року, цей закон був включений Міністерством юстиції України в Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів з присвоєнням реєстраційного коду 71384/2014», - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав скасування законів «16 січня», закон про амністію, а також 4 закони, прийняті замість скасованих 16 січня.

29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

28 січня Верховна Рада на позачерговій сесії скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року, а пізніше прийняла чотири законопроекти замість скасованих «законів 16 січня».

1 лютого закони про амністію та скасування законів «16 січня» були опубліковані.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214