Виконавча влада на місцях повинна прискорити будівництво нових об'єктів АПК, запланованих Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Завдяки Програмі регіональні влади можуть значно вплинути на розвиток аграрного сектора в своїх областях. В цілому ж, в Україні вже введено в експлуатацію 98 таких об'єктів з 7,6 тис. робочих місць. На їх будівництво залучили понад 12 мільярдів гривень інвестицій.

«Завдяки виконанню Програми будуть виконані завдання, поставлені Президентом. Зокрема, в її рамках розвиваються пріоритетні галузі економіки, в тому числі і агропромисловий комплекс. І найголовніше - реалізація цього документа дає соціальний ефект, на чому також неодноразово акцентував Глава держави. Так, тільки за рік в експлуатацію було введено 98 аграрних об'єктів, які дали роботу 7,6 тис. осіб», - повідомив в.о. міністра.

За словами Присяжнюка, реалізація Програми дасть можливість регіональним властям активізувати розвиток АПК в своїх областях. І, на переконання міністра, результати, індекси виробництва в галузі значною мірою залежать від роботи обласної влади.

Так, у Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Сумській та Херсонській областях заплановані Програмою заходи на 2013 рік щодо будівництва і реконструкції об'єктів виконані на 100%. У Хмельницькій, Дніпропетровській, Черкаській, Івано-Франківській та Вінницькій областях будівництво та реконструкція об'єктів знаходяться на завершальній стадії.

«Найбільше об'єктів запрацювали в галузі тваринництва, зокрема 73 комплекси. Також триває будівництво і реконструкція об'єктів інфраструктури аграрного ринку, зокрема, нових тепличних комплексів, елеваторів, сховищ. Крім того, вводяться в дію об'єкти харчової і переробної промисловості», - зазначив Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136