Оскільки умови, запропоновані Росією, передбачають можливість щоквартального перегляду ціни на газ, перед урядом стоїть питання укладання угод з великими міжнародними компаніями, що здійснюють розвідку вуглеводнів.

Про це заявив економічний експерт Владислав Старинець.

Дана ситуація, за його словами, не могла залишитися поза полем зору впливових зарубіжних економічних структур.

«Достатньо нагадати інтерес Американської торгової палати в Україні, президент якої визнав, що сьогоднішні економічні виклики можуть стимулювати уряд активніше реалізовувати економічні реформи, а також змінювати законодавство, в першу чергу, шляхом усунення податкових бар'єрів», - заявив він.

Цей інтерес, переконаний Старинець, свідчить про те, що американські торговельні кола позитивно оцінюють взятий командою першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова курс на активізацію економічних реформ та лібералізацію фіскального законодавства, спрямований на оздоровлення бізнес-клімату в Україні.

При цьому економіст зазначив, що американський вектор активізації економічного співробітництва є одним із пріоритетних, але далеко не єдиним.

«Вже укладені договори на дослідження і розробку надр з американськими компаніями Shell і Chevron, також підписані угоди про розвідку шельфу Чорного моря з італійцями (ENI) і французами», - нагадує фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125