Кабінет Міністрів України планує виділити компенсацію сім'ям загиблих унаслідок аварії на залізничному переїзді в Сумській області. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабміні заявив в.о. міністра інфраструктури України Володимир Козак.

«На засіданні уряду приймається рішення про надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих. Мною дано вказівку «Укрзалізниці» і керівництву Південної залізниці про надання допомоги сім'ям загиблих і, насамперед, місцевій школі, з якої у цій аварії загинули три викладачі й один учень», - сказав Козак.

Суму компенсації міністр не уточнив.

За його словами, залізничний переїзд, де сталася аварія, був обладнаний усіма необхідними технічними засобами, зокрема, звуковою і світловою сигналізацією.

За інформацією Козака, основна версія причин аварії - людський фактор.

В.о. міністра також розповів, що пасажири маршрутки просили водія зупинитися на переїзді і пропустити поїзд, але він не послухався.

Нагадаємо, 4 лютого близько 15:30 на залізничному переїзді біля сіл Білани і Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення приміського поїзда Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми.

Унаслідок аварії загинули 12 осіб.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215