Представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко закликав парламентаріїв делегувати своїх представників у робочу групу з конституційної реформи і заявив, що в роботі парламенту може бути оголошено перерву до повного напрацювання матеріалів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, виступаючи з парламентської трибуни.

«Ми сьогодні повинні подолати свої упередження, і я пропоную всім нам, проголосувавши зараз календарний план (4 сесії ВР VII скликання. - Ред.), все таки набратися хоробрості і делегувати своїм представникам, керівникам фракцій право підтримати ініціативу щодо робочої групи й дати можливість цій робочій групі підготувати зміни... І, можливо, навіть 300 підписів стоятимуть під цим документом», - сказав він.

Мірошниченко також додав, що в переговорах намітився прогрес. «Є готовність співпрацювати, є нормальний абсолютно конструктивний діалог, є нормальна пропозиція, внесена вчора нашими колегами з «Батьківщини», за відновлення Конституції і запровадження парламентсько-президентської республіки», - сказав він.

Депутат також зазначив, що парламентарії готові створити спеціальну робочу комісію з представників усіх фракцій. «Є готовність, як тільки буде узгоджений текст, негайно голосувати його у Верховній Раді, і є готовність до цього часу оголосити перерву в роботі ВР у пленарному режимі», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак попросив парламентаріїв представити кандидатури для створення Тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до Конституції України.

Рибак вважає, що Конституцію можна буде поміняти восени, а в ТСК щодо змін до неї мають увійти представники всіх фракцій.

Раніше на зустрічі з опозицією Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін у Конституцію України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161