Коливання обмінного курсу гривні ще не є приводом для паніки. Про це директор інвестиційного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у.

За словами експерта, на даний момент зміна курсу не вийшла за межі 5%, хоча і спостерігається швидка корекція. «Це, можна сказати, нормальний процес для ринкових країн, тим більше - для перехідних економік. Не кажучи вже про те, що зараз на економічні тренди шалено тисне Майдан і його рухи. Багато представників бізнесу схильні «притримати» свою діяльність до кращих часів, і тим більше що стосується проектів розвитку. З іншого боку, сьогоднішня ситуація надає широкі можливості спекулянтам, з якими треба боротися», - сказав він.

Герус зазначив, що приватні компанії за рахунок закупівель інвалюти зараз страхують свої бізнес-ризики. «Виникає свого роду замкнене коло: долари і євро дорожчають через попит, а він зростає через ослаблення гривні. Це коло можна розірвати затвердженням нового складу Кабміну, іншого настільки ж сильного позитивного сигналу поки що не буде», - пояснив аналітик.

Він акцентував, що українці за останні роки звикли до стабільності курсу гривні. «А тепер вони бачать швидку зміну цифр у пунктах обміну і, ясна річ, турбуються. Але питання в тому, що незабаром подорожчання інвалюти може зупинитися і, як це буває, зміниться на її подешевшання. Так що, намагаючись щось виграти від цих стрибків, громадяни можуть тільки втратити гроші (як це зазвичай і буває). Виграють у таких ситуаціях, перш за все, фінансові оператори», - підсумовує фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179