Вже понад 55 тисяч осіб отримали допомогу в пунктах обігріву. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра, голова комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час візиту в Донецьк, повідомляє прес-служба чиновника.

«За завданням уряду у всіх регіонах України діє понад 5300 пунктів обігріву, в тому числі кунги - мобільні пункти обігріву, а також працюють 1124 соціальних патрулів, до складу яких входять рятувальники, медики та волонтери. Завдання патрулів - надавати людям допомогу і у разі необхідності доставляти до пунктів обігріву або в медичні установи. Завдяки цьому з початку холодів по всій Україні вже надано допомогу і врятовані від переохолодження понад 55 тисяч осіб, у тому числі за останню добу - майже чотири з половиною тисячі осіб. Порятунок людей - це завдання уряду номер один», - сказав Вілкул.

Голова Донецької ОДА Андрій Шишацький доповів Вілкулу, що на Донеччині розгорнуто 242 пункти обігріву і працюють 53 соціальних патрулів. За добу в пунктах обігріву надано допомогу 566 людям (з 5 грудня - 9869 особам).

Оскільки за прогнозами Гідрометцентру України з 9 по 16 лютого в Донецькій області прогнозується значне потепління, від +2 до +6, Вілкул звернув увагу керівників області, міст і районів на забезпечення безперебійного функціонування каналізаційних мереж, водозаборів, водопровідно-каналізаційних споруд, дренажних систем, щоб танення великого снігу не призвело до великих підтоплень.

«У зв'язку з можливістю різкого потепління, для забезпечення безпеки громадян, за наступні два тижні в регіонах мають бути створені оперативні штаби та мобільні групи для координації робіт з пропуску льодоходу, повені та весняних паводків. А також до 14 лютого в регіонах повинні бути проведені спільні навчання ДСНС, Держводагентства, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МВС та місцевих органів влади щодо дій у паводковонебезпечний період», - підкреслив в.о. віце-прем'єр-міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133