Президент України Віктор Янукович обговорив з виконуючим обов'язки міністра оборони Павлом Лебедєвим питання виконання завдань, що стоять перед Збройними силами у 2014 році. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Був звіт перед Главою держави, Президентом Віктором Януковичем про стан справ, виконання програм і завдань, які стоять перед Збройними силами на цей рік. Завдання виконуються, особовий склад знаходиться в місцях постійної дислокації і займається бойовою підготовкою», - сказав в.о. міністра оборони після зустрічі з Главою держави.

Лебедєв також зазначив, що на зустрічі з Президентом обговорювалося питання підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

«Були проблеми з Міністерством фінансів, і Президент негайно втрутився в процес і поставив крапку. Тому я хочу запевнити, що чергове підвищення відбувається, і в лютому військовослужбовці отримають підвищення грошового забезпечення на 20%» , - сказав Лебедєв.

Крім того, за його словами, під час зустрічі обговорювалася реалізація програми забезпечення військовослужбовців житлом.

«Президент погодив, дав відповідні доручення іншим міністерствам. Зараз ми запускаємо механізм втілення (програми)», - зазначив Лебедєв.

Також в.о. міністра оборони поінформував Главу держави про перехід на контрактну армію.

«Торік ми виконали план з набору контрактників. І те завдання, яке Президент поставив щодо переходу на професійну, контрактну армію, виконується», - сказав Лебедєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249