За прогнозами фінансистів Київської міської державної адміністрації, реалізація Програми економічного і соціального розвитку у 2014 році сприятиме зростанню валового регіонального продукту - на 2,5%, промислового виробництва - на 2,5%, товарообігу - на 5,5%, обсягу капітальних інвестицій - на 3,5%, прямих іноземних інвестицій - на 5,0%, експорту - на 4,0%, середньомісячна заробітна плата може збільшитися на 10,5 %. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, коментуючи основні цілі Програми економічного і соціального розвитку Києва, затвердженої сьогодні, пріоритетними в поточному році стануть питання ефективного використання ресурсного потенціалу міста, стимулювання конкурентоспроможності виробництва, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, реалізація проектів під державні гарантії, розвиток державно-приватного партнерства.

«Наші основні цілі - досягнення економічного зростання на основі власного потенціалу і вдосконалення механізмів управління територіальним розвитком міста, підвищення конкурентоспроможності столиці і зростання добробуту населення, забезпечення належного функціонування інженерно-транспортної інфраструктури та дотримання високих екологічних стандартів», - зазначив Крамаренко.

За його словами, план заходів, передбачених проектом Програми економічного і соціального розвитку, був складений виходячи з реальних можливостей. «Структура бюджетних капітальних вкладень у 2014 році така: плановий обсяг бюджетних асигнувань - 1 млрд грн. З них 944,8 млн.грн - бюджет розвитку спецфонду міського бюджету, 25 млн грн - фонд охорони навколишнього природного середовища, 21,7 млн грн - субвенція з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, 12 млн грн - субвенція з державного бюджету на будівництво під'їзної дороги та зовнішньоекономічних інженерних мереж до інноваційного парку «Біоніка Хілл», - розповів Крамаренко.

Нагадаємо, Київська рада під час сьогоднішнього засідання прийняла міський бюджет на 2014 рік і «Програму економічного та соціального розвитку Києва на 2014 рік».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128