Прокуратура звернулася до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконним рішення «Про недовіру голові Івано-Франківської ОДА», прийнятого обласною радою 3 лютого 2014 р. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Своїм рішенням Івано-Франківська обласна рада порушила передбачену законом процедуру висловлення недовіри голові ОДА. Зокрема, при ухваленні рішення порушено вимоги Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації». Так, обласна рада має право висловити недовіру голові ОДА за результатами заслуховування його звіту перед відповідною радою. Однак, питання не було включено до порядку денного засідання сесії обласної ради і звіт голови ОДА не був заслуханий», - зазначають у прокуратурі.

Згідно з повідомленням, в цілому органами прокуратури Прикарпаття в порядку адміністративного судочинства вже оскаржено 53 незаконних рішень органів місцевого самоврядування, і за клопотанням прокурорів суд прийняв 24 постанови про забезпечення позовів шляхом заборони головам органів місцевого самоврядування підписувати і оприлюднювати окремі рішення, а також зупинив дію вже підписаних і опублікованих документів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204