Генеральна прокуратура України виявила в ПАТ «Родовід банк» зловживань на 80 мільйонів гривень. Про це повідомляє відділ по взаємодії із засобами масової інформації прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як повідомив заступник начальника відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Віктор Чечерський, у січні поточного року ГПУ завершила перевірку законності використання колишніми посадовими особами цього банку коштів, у тому числі наданих Національним банком України у вигляді рефінансування.

«Встановлено, що посадові особи ВАТ «Родовід банк» і одного з комерційних товариств столиці складали завідомо неправдиві акти про надані послуги щодо стягнення боргів і безпідставно виплачували останньому винагороду у значних розмірах. Унаслідок цих незаконних дій капіталізованому державою банку завдано понад 80 мільйонів збитків», - зазначають у ГПУ.

За результатами перевірки за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

604