Міністерство закордонних справ не має інформації щодо фінансової допомоги Україні з боку Європейського Союзу. Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Леонід Кожара, передає кореспондент Forum'у.

«На сьогодні у нас немає офіційних пропозицій з боку ЄС», - сказав міністр. В.о. міністра підкреслив, що чув заяви одного з лідерів опозиції Арсенія Яценюка, але не може підтвердити цю інформацію. «Зі мною такі розмови не велися, найближчим часом ми очікуємо візит Кетрін Ештон і, можливо, вона пояснить свою позицію. Але я хочу сказати, що за роки переговорів, які велися з Європейським Союзом про Асоціацію, ЄС так і не зміг чітко сформулювати, яка допомога може бути надана Україні», - уточнив він.

Також Кожара зазначив, що, можливо, це питання буде з'ясовано під час подальших переговорів з приводу імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Нагадаємо, під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі в рамках Мюнхенської конференції один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що Україні необхідна сума в 15 млрд доларів, яку вона розраховує отримати від МВФ і Євросоюзу. Петро Порошенко в свою чергу заявив, що «держсекретар США і лідери української опозиції домовилися про конкретні кроки щодо виходу з кризи».

Валентина Дудко,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175