Проїзд до 59 населених пунктів Донецької області, ускладнений через складні погодні умови в регіоні, буде відновлено в найближчі три дні. А вже сьогодні будуть відкриті для руху всі раніше закриті ділянки міжнародних автомагістралей. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький під час сьогоднішньої прес-конференції, повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси ОДА.

Зокрема, сьогодні буде відкрито рух за маршрутом Донецьк-Новоазовськ, а також повністю відновлено транспортне сполучення на маріупольській трасі, яка станом на сьогоднішній ранок працювала в реверсному режимі. Також буде відкрито рух на запорізькому напрямку.

Губернатор підкреслив, що в боротьбі зі стихією на допомогу регіональним властям, дорожнім службам та рятувальникам прийшли і представники бізнесу, які надали в допомогу важку спецтехніку. Також для прибирання снігу використовувалися кілька армійських БАТів, яких перекинули військові з сусідніх областей. У розчищенні залишених на трасі автомобілів беруть участь волонтери та представники громадських організацій. Шишацький подякував усім за допомогу.

«Ми не відмовляємося від будь-якої допомоги. Сьогодні для нас важливо розблокувати траси, щоб був своєчасний доступ до медичної допомоги, підвезення продуктів і щоб діти могли ходити до школи»,- підкреслив він.

Нагадаємо, унаслідок складних погодних умов у дев'яти областях України діють обмеження в русі транспорту на деяких ділянках автомобільних доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139