Пред'явлені попередні слідчі версії надзвичайної події на Донецькій залізниці, унаслідок якої сталося займання цистерн з газом, серед яких підпал або підрив. Про це повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю Управління МВС України на Донецькій залізниці.

«Слідчим відділом Управління пред'явлені попередні 5 версій надзвичайної події», - наголошується в повідомленні.

На думку слідства, аварія могла статися внаслідок порушення зі сторони машиніста локомотива правил експлуатації залізничного транспорту; порушення правил експлуатації залізничного транспорту при формуванні поїзда на станції формування чи під час стоянки поїзда на станціях на шляху прямування; внаслідок порушення правил безпеки при завантаженні газу в цистерни; внаслідок порушень в роботі лінії електропостачання між станціями Вдала - Межова або електрообладнання локомотива; внаслідок умисного підпалу або вибуху цистерн з небезпечним вантажем.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за частиною 2 статті 276 КК України - порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, що заподіяли матеріальний збиток. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до семи років.

Проводиться досудове розслідування. З метою з'ясування причин аварії слідством призначено технічні експертизи та опитуються свідки. Сума збитку встановлюється.

Нагадаємо, вранці 2 лютого орієнтовно о 6:16 на залізничному перегоні «Вдала - Межова» Красноармійського району Донецької області під час проходження вантажного потягу з 62 цистернами (маршрут Казахстан-Одеса) з пропан-бутаном зійшли з рейок понад 20 цистерн.

У зв'язку з аварією тимчасово відселено 250 чоловік села Леніне.

Прокуратура Донецької області взяла під контроль хід розслідування аварії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180