Питання підвищення експортного потенціалу українських товаровиробників та їх захист - серед пріоритетних завдань, яким держава приділяла і надалі приділятиме пильну увагу.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Коломієць в ході прямого ефіру на телеканалі Перший Національний, коментуючи економічні результати 2013 року та перспективи 2014-го.

Він зазначив, що запровадження механізму підтримки вітчизняних експортерів дозволить значно диверсифікувати ринки збуту продукції українських товаровиробників.

Разом з тим заступник міністра зазначив, що сьогодні потрібно посилити роз'яснювальну роботу з інвесторами щодо захисту їхніх інтересів у нашій країні.

В Україні сформовано досить ефективне законодавче поле, і якщо у інвестора виникають певні труднощі щодо реалізації своїх інвестиційних інтересів або виникає занепокоєння, що його права можуть бути порушені, він може звертатися до Уряду, який буде відповідно реагувати на такі звернення, і у якого достатньо важелів, щоб виправити ситуацію, впевнений Коломієць.

«В Україні створено належне правове поле для захисту інвестицій, для запровадження ефективних механізмів державно-приватного партнерства. Тому ми повинні роз'яснювати інвесторам, що Україна - це країна, в яку потрібно вкладати кошти», - сказав Коломієць.

Зусилля Уряду будуть зосереджені на заохочення та створення найбільш сприятливих умов для діяльності тих інвесторів, чиї проекти будуть створювати в промисловому секторі економіки більшу додану вартість і значну кількість робочих місць.

Серед головних напрямів роботи в нинішньому році заступник міністра також назвав розвиток внутрішньої торгівлі, заохочення попиту населення на продукцію національного товаровиробника, розвиток аграрного сектора України, подальшу підтримку українського машинобудування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140