В.о прем'єр-міністра України Сергій Арбузов доручив прискорити роботи з відновлення електропостачання населених пунктів, а також забезпечення розчистки засніжених міжміських і міських магістралей. Про це йдеться в урядовому дорученні, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра.

«Забезпечити своєчасну доставку необхідної кількості снігоприбиральної та іншої спецтехніки, цілодобове чергування комунальних служб та рятувальників на дорогах, де утворилися затори. Створити необхідну кількість пунктів обігріву для водіїв і пасажирів, які опинилися у сніговій пастці», - сказано в дорученні, що стосується діяльності Мінінфраструктури, Міноборони, МВС, Мінрегіонбуду, Держслужби надзвичайних ситуацій, а також керівників областей, які постраждали внаслідок несприятливих погодних умов.

Одним з пунктів доручення Арбузова є вимога до Міненерговугілля прискорити відновлення електропостачання населених пунктів.

Міністерство фінансів, згідно з дорученням, повинне виділити необхідне фінансування для організації «безперебійної роботи снігоприбиральної техніки, пунктів обігріву та комунальних служб».

Сьогодні під час оперативної наради в уряді відомства відповідальні за виконання доручення відзвітували про стан справ та дії, спрямовані на боротьбу з наслідками стихії.

Як раніше повідомляв ForUm, унаслідок складних погодних умов у дев'яти областях України діють обмеження в русі транспорту на деяких ділянках автомобільних доріг.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295