Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє про відсутність планів введення надзвичайного стану в Україні, повідомили в прес-службі парламенту.

Про це глава парламенту заявив на зустрічі з керівниками дипломатичних місій країн Європейського Союзу.

«Всупереч безвідповідальним чуткам і недобросовісній інформації в ЗМІ щодо планів ввести надзвичайний стан в Україні, можливість реалізації такого сценарію не розглядається ні в парламенті, ні в інших інститутах державної влади», - сказав Рибак.

Він зазначив, що, враховуючи системний характер причин і природи нинішньої політичної кризи, Верховна Рада вже прийняла рішення щодо початку системного вирішення кризової ситуації на тривалий період.

«Я маю на увазі рішення позачергової сесії парламенту почати процес вдосконалення конституційної структури українського суспільства», - пояснив Рибак.

Він нагадав, що під час позачергової сесії був зареєстрований проект постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії парламенту з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління).

«Ми наближаємося до консенсусу з цього принципово важливого питання», - зазначив Рибак.

За його словами, в перші дні роботи нової четвертої сесії парламенту депутати почнуть розглядати персональний склад ТСК.

Як повідомляв ForUm, Рибак вважає, що Конституцію можна буде поміняти восени, а в ТСК щодо змін до неї мають увійти представники всіх фракцій.

Раніше на зустрічі з опозицією Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265