Глава Литви Даля Грібаускайте заявила у понеділок про свій намір балотуватися на другий термін на президентських виборах, запланованих на 11 травня.

«Я хочу і зобов'язана допомогти Литві стати країною можливостей для чесних людей, щоб Литва не розбрелася, щоб наші свобода і добробут не були вкрадені або розміняні. Відповідальність перед Литвою і її людьми для мене важливіші від особистого спокою. Тому як незалежний кандидат я знову братиму участь у виборах президента Литви»,- заявила Грібаускайте на спеціально скликаній прес-конференції.

На президентську посаду також претендують кандидат від соціал-демократів Зігмантас Балчитіс, від Партії праці Артурас Паулаускас, представник партії селян Литви Броніс Ропе, мер Вільнюса Артурас Зуокас і колишній радник Грібаускайте, член сейму Лінас Балсіс, передає РІА «Новости».

За даними опитування, проведеного компанією Spinter tyrimai на замовлення порталу DELFI 16-26 січня, за Грібаускайте на виборах проголосувало б 39,7% учасників опитування, а її найближчий конкурент соціал-демократ, європарламентар Зігмантас Бальчитіс отримав би 8,6% голосів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144