Те, що опозиція просить фінансову допомогу у Європейського союзу і США, свідчить, що вона погодилася формувати уряд. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив політолог Володимир Цибулько.

«Опозиція може просити все, що завгодно. Тільки необхідно враховувати, що влада західних країн може вирішувати фінансові питання виключно з урядом України. Ще тиждень тому Яценюк відмовився очолювати уряд, - зазначив він. - Але розмова про фінанси сама по собі означає згоду з боку опозиції увійти в уряд. При цьому повинно бути розуміння того, що уряд не може бути на 100% опозиційний, тому що ми можемо один дисбаланс поміняти на інший».

На думку Цибулька, «у Заходу з'явилося усвідомлення своєї часткової провини в тому, що в Україні криза».

Нагадаємо, під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі в рамках Мюнхенської конференції один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що Україні необхідна сума в 15 млрд доларів, яку вона розраховує отримати від МВФ і Євросоюзу. Петро Порошенко в свою чергу заявив, що «держсекретар США і лідери української опозиції домовилися про конкретні кроки щодо виходу з кризи».

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296