Розмови опозиції про грошову допомогу Україні з боку Європейського Союзу і США в Мюнхені не варто приймати за «реальні гроші». Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив політичний експерт Євген Лешан.

«Я думаю, що це лише елемент пропаганди з їхнього боку. На зустрічі в Мюнхені нашим опозиційним політикам всерйоз порадили припинити агресивні дії, захоплення і сутички. Я не думаю, що Європа зацікавлена в ескалації конфлікту в Україні», - вважає експерт.

За його словами, отримати фінансову допомогу, і то, невідомо на яких умовах, може тільки законний уряд України.

«Коли європейці почнуть з урядом розмовляти про гроші, тоді ми дізнаємося, на яких умовах буде надано кредит, хто його віддаватиме, і чи буде він наданий взагалі», - підкреслив Лешан.

Він також зазначив, що зараз, «якщо опозиція почне домовлятися про розпуск Майдану, мітингувальники їх просто пошлють».

«Майдан не досяг тих цілей, які перед собою ставив, - говорить експерт. - Проблема не вирішена, люди як були незадоволені, так і залишилися. Вони хочуть змін, які опозиція їм дати не може. Найменше Майдан зараз хоче розходитися. Людям важко, вони втомилися, але проблема залишилася. Наші опозиціонери були вже неодноразово грубо послані майданною масою при спробі озвучити те, що цій масі не подобалося. І я не бачу причин, через які їх не можуть послати в черговий раз. Мабуть, вони це розуміють, і поки відклали свої спроби згорнути Майдан».

Нагадаємо, під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі у рамках Мюнхенської конференції один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що Україні необхідна сума в 15 млрд доларів, яку вона розраховує отримати від МВФ і Євросоюзу. Петро Порошенко в свою чергу заявив, що «держсекретар США і лідери української опозиції домовилися про конкретні кроки щодо виходу з кризи».

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216