Те, що лідери опозиції апелюють до Заходу, говорить про те, що вони не мають в Україні достатньої підтримки. Про це у коментарі кореспондентові Forum'у заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський.

«Можу навести простий приклад, - відповів він. - Є маса способів показати, що суспільство підтримує їхні вимоги, наприклад, провести хоча б двогодинний страйк по всій країні. Насправді ж, усі ці спроби заяв про страйки негайно провалювалися. Вже ці ніби прихильники європейського вибору показали свою повну безнадійність».

За словами політолога, «мало того, що вони не керують масою людей, яка стоїть на Майдані, вони навіть своїми мізками не управляють».

«Вони ніби говорять: «Ми хочемо отримати владу, ми хочемо «лягти» під Європейський Союз і Сполучені Штати Америки і для цього ми хочемо, щоб Європа і США застосували санкції, залякували українських олігархів», - зазначив він.

Нагадаємо, під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі у рамках Мюнхенської конференції один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що Україні необхідна сума в 15 млрд доларів, яку вона розраховує отримати від МВФ і Євросоюзу. Петро Порошенко, у свою чергу заявив, що «держсекретар США і лідери української опозиції домовилися про конкретні кроки щодо виходу з кризи».

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193