Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що в підвалі Київської міської державної адміністрації мітингувальники катували міліціонера. Про це повідомляє УЗГ МВС України.

«Ввечері 31 січня так звана «охорона майдану» захопила майора міліції, який ніс службу на Майдані Незалежності. Оперативники в цивільному одразу почали бити, потім повели в будівлю КМДА. Там у міліціонера відібрали службове посвідчення, особисті речі, а також продовжили наносити численні удари», - наголошується в повідомленні.

За даними МВС, над знущаннями над вартовим правопорядку спокійно спостерігали представники ВО «Свобода». «При знущанні був присутній і кандидат у народні депутати від ВО «Свобода» Юрій Левченко. Він спокійно спостерігав за подіями, не намагаючись припинити знущання», - зазначають у міліції.

Зараз міліціонера звільнено, він госпіталізований. Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій нирки.

Як нагадують у міліції, це не перший випадок захоплення правоохоронців учасниками масових заворушень у центрі столиці.

24 січня були захоплені троє співробітників міліції, при цьому один з них був поранений ножем. Звільнити їх вдалося унаслідок переговорів і участі іноземних дипломатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595