Компанія Shell має намір у 2014 році на території Юзівської площі пробурити три свердловини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Минулого тижня ми затвердили інвестиційну програму компанії Shell. Але геофізичні та геосейсмічні роботи на території Юзівської площі вже ведуться. Також закладено буріння трьох свердловин, і сподіваємося, що вони будуть пробурені вже цього року», - сказав він.

При цьому в.о. міністра зазначив, що цифри і деталі інвестиційної програми буде озвучувати компанія Shell. «Інвестиційний план, який запропонований Shell, досить інтенсивний і фінансово серйозний», - додав він.

Крім того, за словами Ставицького, Міністерство екології та природних ресурсів України веде переговори з Мінекології РФ щодо екологічних ризиків у зв'язку з видобутком сланцевого газу. «В Інтернеті Міністерство природних ресурсів і екології РФ висловило свою стурбованість щодо екологічних проблем. Але у нас вже все проведено і доведено, що на нашій території ніяких екологічних ризиків немає, і, відповідно, вони не можуть бути і на території наших сусідів», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, 12 вересня 2013 р. у присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова між урядом України і компанією Royal Dutch Shell було підписано Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474