Вибори президента доцільно провести у 2015 році, а не організовувати дострокову кампанію, сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ Кіт Дарден, професор Школи міжнародних досліджень при Американському університеті (США).

«Країна повинна почекати до виборів 2015 року. Це єдиний шлях до легітимного вирішення політичного конфлікту. Можна вивести на вулиці багато людей, але це не буде вираженням думки всієї нації. Я повністю згоден з (екс-президентом Польщі Лехом Валенсою), що вулиця не може обирати президента. На вулиці вийшли найбільш мобілізовані, згруповані і в значній мірі екстремально налаштовані верстви населення. Але важливо почути голоси обережних і відповідальних громадян, які не вийшли на вулиці. А адже це переважна більшість населення», - сказав Кіт.

На його думку, своєчасне проведення президентської кампанії у 2015 році є оптимальним як з організаційної, так і з політичної точки зору.

«Я не кажу про дострокові вибори. Рік - достатній час для організації нормальної виборчої кампанії. Головне - забезпечити можливість балотування всім кандидатам. Ці вибори повинні пройти чесно, це має стати спільним завданням як представників влади, так і опозиції», - сказав американський експерт.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211