Уже через місяць українці можуть відчути на собі і на своїх зарплатах економічні наслідки політичного протистояння, заявив під час круглого столу «Економічні наслідки політичної кризи в Україні» Євген Копатько, соціолог, директор компанії «Research and Branding Group».

«Якщо ситуація буде розвиватися подібним чином, то політична дестабілізація несе ризики для всіх, у першу чергу для малого і середнього бізнесу, він зреагує перший. Тому що згортається виробництво. Ви через місяць побачите перші невиплати зарплат», - сказав Копатько. Особливо небезпечна ситуація, за його словами складається в тих регіонах, де мітингувальники захопили адміністративні будівлі. Там існує ризик затримки соціальних виплат і зарплат бюджетникам.

Копатько сказав, що нинішнє політичне протистояння вимагає якнайшвидшого врегулювання, інакше країна буде скочуватися в економічну кризу.

«Зараз Росії потрібно сказати «спасибі» за те, що вони (надавши кредити - Ред.) відсунули дефолт і економічні проблеми, які лягли б на нашу політичну кризу. Але якщо ситуація буде розвиватися таким чином, шукати правих і винних буде вже нікому», - сказав соціолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191