Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 17 по 31 січня.

«І кожен з нас запитує: заради чого страждають люди? Чому політики не закликають до миру, спокою і розуміння, а навпаки - розбурхують, думаючи про власні рейтинги більше, ніж про життя і здоров'я людей», - Президент Віктор Янукович про ситуацію в країні.

«Там, де влада заслужила, їй треба врубати на повну, але там, де нападки незаслужені і можуть призвести до нестабільності, до недовіри, потрібно дуже акуратно користуватися інформаційною зброєю», - колишній прем'єр-міністр Микола Азаров про інформаційні атаки на уряд.

«Всі добре розуміють, в якому стані ми знаходимося: секір-башка, сокира вже занесена, і якщо хтось її відпустить - амінь», - колишній президент Леонід Кучма про ситуацію в Україні.

«Це відповідальний крок відповідального зрілого політика, який зумів власні амбіції опустити нижче, а інтереси держави, досягнення розуміння поставити вище власної посади», - народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман про відставку Миколи Азарова з посади прем'єр-міністра.

«Макеєнко хабарів не бере. І під час моєї роботи жоден комунальник або чиновник не візьме ні копійки. Я нікому не дам паплюжити моє ім'я. Я 24 роки в політиці, і моє ім'я ніколи не було заплямоване», - глава КМДА Володимир Макеєнко про те, що під час його роботи на цій посаді столичні чиновники не братимуть хабарі.

«Температура у Києві мінус 20 градусів, а йому часто доводиться бути на вулиці, багато говорити у зв'язку з тим, що така політична обстановка, тому просто елементарна інфекція або застуда», - екс-президент Леонід Кравчук про те, чому захворів Президент Віктор Янукович.

«Чому хтось вважає, що жителі південного сходу бидло, совки... а з іншого боку - освічені демократи? Нам намагаються палицями насадити філософію, яка нам чужа. Тому давайте жити у мирі: ми до вас не ліземо, ви до нас не лізьте», - регіонал Вадим Колесніченко про федералізацію України.

«Я не вважаю себе винним. Я не стріляв, не бив, не збираюся це робити», - регіонал Володимир Олійник про те, що не вважає себе винним за ескалацію конфлікту, до якого призвели закони, прийняті 16 січня.

«Інформаційний потік, технології з психокодирування, які нестримно ллються з екранів телевізорів, вони викликають агресію», - губернатор Донецької області Андрій Шишацький про те, що телеканали використовують психокоди для маніпуляції населенням.

«Я дуже шкодую, що такі факти відбуваються в нашій державі. Я приношу свої вибачення, тому що вважаю, що таке в державі неприпустимо», - лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов про побитих під час протестів журналістів.

«У місті Харкові, я думаю, що якщо раптом буде спроба захоплення чи то мерії, чи то обласної адміністрації, я думаю, вам буде цікаво готувати сюжет для телебачення», - мер Харкова Геннадій Кернес про те, що в разі можливого захоплення будівлі міської адміністрації влада дасть жорстку відсіч.

«Швидше за все, це буде представник, не чужий Партії регіонів», - регіонал Нестор Шуфрич про те, хто може очолити уряд.

«Хохли все-таки розумні люди, ми повинні домовитися, але ми повинні йти назустріч один одному, не робити спроб дотиснути», - колишній президент Леонід Кучма про ситуацію в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

951