В ефірі українського телебачення стартував унікальний експеримент - відразу три телеканали «Перший Національний», «РАДА» і «Бізнес» проводять спільний телевізійний марафон «Відкрита студія». Проект, який розпочався 26 січня і триватиме до 6 лютого, транслюється одночасно на всіх зазначених каналах.

За словами організаторів, метою телемарафону є обговорення суспільно-політичних подій з гостями студії, серед яких - представники органів державної влади, а також місцевого самоврядування, політики, політологи, експерти та інші лідери громадської думки.

Телевізійний марафон ділиться на дві частини. Перша складалася з 4 ефірів, які виходили на «Першому Національному» 26-29 січня у вечірній час.

Друга частина марафону розпочалася 30 січня, транслюватиметься сьогодні, а також 3, 4, 5 і 6 лютого одночасно на трьох телеканалах - «Перший Національний», «РАДА» і «Бізнес». Включення заплановані впродовж всього дня - вони складаються з декількох блоків, до якого також увійдуть телемарафони, підготовлені окремо кожним із каналів.

У прямому ефірі ведучий спілкується з гостями не тільки в студії, але і в регіонах через телемости, а також шляхом прямих включень з допомогою обласних телекомпаній. Крім того, телемарафон показує сюжети, коментарі, прямі включення з Майдану Незалежності, Європейської площі, вулиць Інститутської та Грушевського.

За словами т.в.о. генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова: «Цей телемарафон - абсолютно унікальна подія для українського ринку, оскільки для його підготовки об'єднали сили відразу три телевізійні канали з абсолютно різними підходами до побудови програмної політики. Участь у телемарафоні відкрито для всіх - гостями наших студій вже стали десятки експертів, представників центральних і місцевих органів влади, а також політиків – як тих, котрі підтримують владу, так і опозиційних. Останні, щоправда, у своїй більшості досить неохоче приймають наше запрошення, але ми, звичайно ж, як і раніше будемо раді бачити їх у нашому ефірі і почути їхню точку зору з приводу подій, що відбуваються в країні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187