Дорожники залучають додаткову техніку для забезпечення проїзду автошляхами. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

Згідно з повідомленням, 16 роторних снігоприбиральних машин було направлено в області, де внаслідок сильних опадів ускладнений або взагалі відсутній проїзд по автомобільних дорогах.

Як зазначають у службі, у розчищенні доріг від сильних заметів на Миколаївщині допомагають 9 таких машин, у Запорізькій області - 5, у Дніпропетровській - 2 додаткові ротори, надані сусідніми регіональними службами.

«Укравтодор» вживає максимальні заходи для розчищення доріг від заметів. Щодоби на дорогах загального користування працює від 1500 до 2500 механізмів, ще близько 1200 одиниць техніки перебуває в режимі цілодобового чергування, а днями для забезпечення проїзду по дорогах загального користування, особливо в Південних і Східних областях, керівництво «Укравтодору» прийняло рішення про передислокацію 63 дорожніх механізмів у найважчі місця», - повідомив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг Укравтодору Олег Федоренко.

За словами фахівця, робота з розчищення малоефективна, оскільки в результаті сильних поривів вітру - до 35 м/с, які несуть снігові маси з полів, протягом 20 хвилин утворюються нові і більш потужні замети.

За даними автодорівців, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Дніпропетровській областях висота заметів становить від 1,5 до 1,8 м, а в окремих місцях Херсонської та Донецької областей досягає 3 м.

Саме тому для виключення загрози життю та здоров'ю учасників дорожнього руху «Укравтодор» був змушений обмежити або взагалі закрити рух автотранспорту в Дніпропетровській області на 13, у Запорізькій області на 9-ти, в Донецькій області на 5-ти, у Львівської області на 2-х і в Миколаївській області на 4-х автомобільних дорогах загального користування. Були введені обмеження і в АР Крим.

«Ситуація дуже складна, адже, за даними дорожніх організацій і ДАІ, досі відсутній або ускладнений під'їзд до 829 населених пунктів, і цей показник постійно змінюється. Все залежить від погодних умов», - зазначив Федоренко.

Як наголошується в повідомленні, вранці 31 січня, вітер на основній частині південних і східних областей почав вщухати до 8-10 м/с, що дало дорожникам можливість провести розчищення дорожнього покриття в штатному режимі, забезпечивши проїзд на основних дорогах Дніпропетровської і Херсонської областей. Залишаються закритими поодинокі ділянки доріг загального користування державного значення у Донецькій, Миколаївській і Запорізькій областях.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429