Основним фактором значного зростання ВВП у 4 кварталі минулого року був рекордний врожай зернових, який склав 63 млн тонн.

Про це йдеться в аналітичному огляді експертів інвестиційної компанії EavexCapital.

«Для нас було сюрпризом, що економіка України не показала зниження за офіційними даними у 2013 році, адже обсяги промислового виробництва впали на 4,7% за підсумками року. У наших останніх прогнозах ми оцінювали зниження ВВП на 0,5%. Основним фактором значного зростання ВВП у 4 кв. був рекордний врожай зернових, який склав 63 млн тонн», - вважають аналітики.

У свою чергу на 2014 рік експерти прогнозують зростання економіки України в межах 2,5%.

Серед основних передумов для зростання ВВП у цьому році вони виділяють очікуване поліпшення попиту на українську сталь на зовнішніх ринках.

«Крім цього, ми прогнозуємо подальше збільшення споживчих витрат. У 2013 році зростання обороту роздрібної торгівлі склало 9,5% по відношенню до 2012 року», - переконані в інвесткомпанії.

Як раніше повідомили в Держстаті, ВВП України в 4 кварталі 2013 року зріс на 3,7%, що дозволило перекрити його падіння в перших трьох кварталах і в цілому за підсумками року вийти на нульову динаміку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201