У 2013 році Україна отримала 2-й і 3-й транші від Європейського союзу на суму понад 170 млн грн для реалізації енергоефективних проектів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Дубовик.

Він зазначив, що Держагентство енергоефективності України спільно з регіонами підготувало 490 проектних пропозицій на загальну суму близько 1,3 млрд грн. За його словами, це фактично робочі проекти, заплановані для здійснення у 2014-2015 роках

«На ці цілі на 2013-2014 рр. у державному бюджеті у нас не виділялися (кошти - Ред.). Але нами заплановано використання коштів, які надійшли у вигляді траншу від Європейського союзу. Кошти першого траншу - це 324 млн грн. Також на сьогодні в Україну надійшли 2-й і 3-й транші. Сумарно це ще 173,3 млн грн», - сказав Дубовик.

За словами заступника голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, перший транш, який Україна отримала близько 2-х років тому, буде спрямований на «комунальний блок».

«Це установка теплових насосів, переведення котелень на альтернативні види палива, когенерація альтернативних видів палива», - пояснив Дубовик.

Над освоєнням решти частини коштів робота, за його словами, проводитиметься дещо пізніше.

«Під цю суму будуть розглядатися інші напрями діяльності. Можливо, частина з них буде спрямована нами на роботу з населенням. Це дуже популярний напрям у Європі - мотивування населення до проведення енергоефективних заходів: утеплення, заміна вікон тощо», - каже Дубовик.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214