Фермери можуть не отримати вчасно бюджетну допомогу від держави. Про це в ефірі програми «Експертна рада» на телеканалі «Рада» заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Так, через блокування ОДА, документи й електронні бази даних, які знаходяться всередині приміщень, залишаються досі недоступними. Крім того, існує загроза затримки зарплат і стипендій в аграрних вузах. Також ускладнилося фінансування програм тваринництва.

«Через блокування ОДА може бути зірвано надання допомоги фермерам у розмірі майже 28 мільйонів гривень. Ці кошти передбачені в бюджеті на 2014 рік, однак не можуть надійти фермерам через блокування відповідних документів та електронних баз у приміщеннях облдержадміністрацій. З цієї ж причини можуть бути затримки зарплат і стипендій в аграрних вузах, якщо до 3 лютого необхідні документи не будуть надані Держказначейству. Тому працівники Мінагрополітики працюватимуть навіть у вихідні, щоб такої ситуації не допустити», - повідомив міністр.

Також, за словами Присяжнюка, можуть виникнути проблеми і з фінансуванням програм у тваринництві.

«Через блокування низки ОДА неможливо направляти бюджетні кошти в регіони для виплати дотацій. Наприклад, одержувачами, зокрема дотацій за збереження та утримання телят, є майже 500 тисяч селян. А через блокування ОДА неможливо зібрати й обробити заявки», - зазначив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137