Працівники Міністерства аграрної політики та продовольства вже найближчим часом повернуться на свої робочі місця. Про це в ефірі програми «Експертна рада» на телеканалі «Рада» повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Повноцінну діяльність міністерства ми плануємо відновити якомога швидше. Свою частину роботи там вже провели правоохоронні органи, а також комісія з опису стану будівлі, в яку увійшли працівники міністерства. Як тільки в приміщенні відновлять належні умови, всі працівники повернуться на свої робочі місця», - повідомив міністр.

Однак, за словами глави відомства, це вирішить тільки частину проблеми, оскільки деякі обласні державні адміністрації залишаються заблокованими. Тому зв'язок з регіонами ускладнений і Мінагрополітики не зможе координувати роботу з департаментами розвитку агропромислового комплексу цих ОДА.

«У нас немає можливості зібрати останні дані про стан озимих, що становить величезну проблему для галузі напередодні проведення весняно-польових робіт. Також відсутня координація роботи з регіонами щодо планування структури посівів ярого клину. Крім того, паралізовано взаємодію з регіонами для відпрацювання програми постачання аграріям мінеральних добрив і пально-мастильних матеріалів», - повідомив Присяжнюк.

Також міністр запевнив, що будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб у регіонах не підвищилися ціни на продукти харчування. Особливо це стосується соціальних сортів хліба.

«Викликає занепокоєння ситуація із забезпеченням населення соціальними сортами хліба за доступною ціною. Міністерство вирішувала це питання через інтервенції борошна з Аграрного фонду на хлібопекарні. Для цього укладалися тристоронні договори між хлібопекарськими комплексами, Аграрним фондом та облдержадміністраціями. На сьогодні ця робота ускладнена. Адже через блокування ОДА неможливо укладати угоди. Але ми докладаємо максимум зусиль, щоб вирішити це питання», - повідомив міністр.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172