Державтоінспекція не затримує автомобілі, які підвозять на Майдан їжу та бензин. Про це, як передає кореспондент Forum'у, сьогодні після пікету головного управління ДАІ Києва активістами євромайдану і народними депутатами повідомив журналістам начальник столичного ДАІ Анатолій Курінний.

«Я ще раз підкреслюю: співробітники ДАІ працюють виключно в рамках законодавства. Я показав народним депутатам приклади затримань, і вони переконалися, що серед них немає випадків затримань автомобілів з бензином або колесами. Їхні звинувачення безпідставні», - повідомив він.

Також, за словами начальника, в столичному ДАІ не мають у розпорядженні фактів про затримання автомобілів, які возять на Майдан їжу і дрова.

Крім того, Курінний спростував звинувачення активістів у тому, що в ДАІ заздалегідь знали або поширювали яку-небудь інформацію про 23-х спалених попередньої вночі автомобілів, зареєстрованих у західних областях України.

Курінний підкреслив, що співробітники ДАІ затримують тільки тих водіїв, які порушують закон або Правила дорожнього руху, незалежно від того, направляються вони на Майдан чи в якесь інше місце.

Також Курінний поділився з народними депутатами телефоном свого помічника для того, щоб йому повідомляли про неправомірні дії з боку співробітників ДАІ щодо учасників євромайдану і автомайдану, якщо такі випадки будуть.

Як раніше повідомляв ForUm, вночі з 29 на 30 січня у різних районах Києва підпалили 17 автомобілів.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134