У зв'язку з важкими кліматичними умовами в нинішній зимовий період, внаслідок укриття водойм кригою, снігом - можливі явища задухи та загибелі риби, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу Асоціації рибалок України.

«При значній товщині льоду зменшується кількість води у водоймах, а сніг перешкоджає проникненню сонячного світла, котре потрібне для життя мікроскопічних водоростей, які в процесі фотосинтезу поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень», - наголошується у повідомленні.

Характерна ознака нестачі кисню у воді - це масове скупчення малька і водних комах біля просвердлених лунок, неприємний запах від води.

Щоб не допустити втрати рибних зграй через замор, асоціація звертається до кожного рибалки-любителя, до всіх промисловиків, громадських організацій природоохоронного спрямування з проханням вести спостереження за станом зимівлі риб.

При зниженні концентрації кисню у воді, різкому зниженні рівня води у водоймах необхідно забезпечити своєчасну аерацію (негайно робити ополонки), використовуючи для цього льодобури, бензопили.

«Про всі випадки ускладнення екологічного стану, появи ознак задухи риби негайно інформуйте управління рибоохорони та інші уповноважені органи для вжиття заходів», - закликали в асоціації.

Нагадаємо, в Україні понад 500 населених пунктів знеструмлено.

Сьогодні вранці в п'яти областях України в заторах застрягло 630 автомобілів, в яких знаходиться 782 людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77