Львівські альпіністи хочуть назвати одну з безіменних вершин на Кавказі в честь загиблого активіста євромайдану Юрія Вербицького. Про це пише газета «Сьогодні».

За словами глави гірського клубу «Екстрем» Мар'яна Нищука, Вербицький був членом клубу, і його друзі вирішили так увічнити його пам'ять.

«За останні два роки альпіністи вже назвали одну з вершин на Кавказі ім'ям Степана Бандери, а другу - Андрія Шептицького. Цього року третю вершину збиралися назвати на честь Папи Івана Павла II, але, як пояснюють члени клубу, через трагічну смерть Вербицького вирішили з горою в честь понтифіка почекати», - зазначає видання.

За словами Нищука, ініціативу львів'ян підтримали їхні грузинські колеги. «Вони допоможуть знайти безіменну вершину, потім наші поїдуть туди, щоб визначити точні координати», - розповів він.

Львівська міськрада збирається звернутися до грузинських колег за погодженням, після чого вони повинні будуть нанести вершину Вербицького на карти. Експедиція запланована на серпень. У Львові тим часом на честь активіста хочуть назвати ще й площу, вулицю або сквер.

Нагадаємо, 22 січня тіло львівського активіста Вербицького було знайдено в лісі поблизу села Гнідин Бориспільського району Київської області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360