Активісти громадського руху «Спільна справа», які майже тиждень утримували під контролем захоплене Міністерство аграрної політики та продовольства, пошкодили сервери та програмне забезпечення. Воно було призначене для виплат стипендій студентам аграрних вузів. Тому існує реальна загроза невиплати стипендій, що залишить студентство без засобів до існування. Про це сказав заступник міністра Олександр Сень.

«Є серйозні питання щодо роботи комп'ютерної системи, яка забезпечувала перерахування коштів та зв'язок з Державним казначейством. Питання відновлення цих систем ми вважаємо першочерговим, тому що якщо це не буде зроблено сьогодні-завтра, то можуть виникнути серйозні проблеми із забезпеченням осіб, роботу яких фінансує міністерство. Це і вищі навчальні заклади, у тому числі стипендії студентів», - зазначив Сень.

Затримка стипендій 240 тисячам студентів аграрних вузів може викликати масштабні студентські «голодні» бунти, які охоплять області України. Тому працівники відомства вживають оперативні заходи, щоб відновити роботу програмного забезпечення серверів.

Крім того, мітингувальники залишили після себе розбиті вікна, зламані меблі, багато сміття і бруду. Зараз у приміщенні Міністерства працює спеціальна комісія, яка оцінить заподіяну шкоду. За попередніми оцінками, ця сума може становити до 1 мільйона гривень.

Нагадаємо, у середу, 29 січня, активісти «Спільна справа» покинули приміщення адмінбудівлі на вимогу міністра агрополітики Миколи Присяжнюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153