У 2013 році Державна реєстраційна служба надала українцям понад 9 млн послуг. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона.

«Ми надали 9,3 млн реєстраційних послуг нашим громадянам торік. Якщо розбити їх за напрямами - то це 4,8 млн за реєстрацію нерухомості (цей показник удвічі вищий, ніж у 2012-му році); за реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців - 3 млн послуг, за реєстрацію актів громадянського стану - 1,5 млн, за реєстрацію об'єднань громадян, політичних партій, друкованих ЗМІ і т.д. - близько 17 тис.», - повідомив він.

Ворона зазначив, що високий показник щодо реєстрації нерухомості був досягнутий завдяки наданню права реєструвати її нотаріусам, які провели у 2013 році 40% реєстраційних дій (у столиці - 60).

Також, за словами голови служби, за минулий рік значно скоротився термін реєстрації нерухомості.

«Якщо раніше для того, щоб зареєструвати свою нерухомість і потім зробити її відчуження, громадянин витрачав у бюро технічної інвентаризації мінімум 60 діб, то ми скоротили цей час до 4 годин у нотаріуса», - розповів Ворона.

Крім того, за словами голови служби, Державна реєстраційна служба вже почала впроваджувати в життя можливість реєстрації бізнесу через Інтернет.

Також Ворона підкреслив, що у 2013 році Україна піднялася в щомісячному рейтингу Doing Business на 25 позицій. На 61 пункт покращилися позиції країни щодо реєстрації прав власності (з 158-го до 97-го місця) і на 3 пункти – щодо реєстрації підприємств (з 50-го до 47-го місця).

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154