Державна прикордонна служба України звертається до громадян, які планують перетинати кордон в автомобільних пунктах пропуску, по можливості утриматися від поїздок через складні погодні умови. Про це повідомляється на сайті служби.

Як зазначається в повідомленні, сьогодні на більшості ділянок державного кордону України відмічається значне зниження температури повітря та сильні пориви вітру, утворюються високі кучугури. У зв'язку з цим ускладнюється рух транспортних засобів через деякі пункти пропуску, і за останні кілька днів зменшився пасажиро-транспортний потік. За минулу добу кордон перетнули майже 160 тисяч осіб і 43 тисячі транспортних засобів.

Як нагадують прикордонники, через складні погодні умови зараз ускладнено рух транспортних засобів через пункти пропуску, що знаходяться у Болградському районі Одеської області. Зокрема, через значні снігові замети зупинено роботу пункту пропуску «Виноградівка - Вулканешти». Крім того, на ділянці Котовського прикордонного загону не проїзними залишаються дороги до пунктів пропуску «Домниця», «Федосіївка», «Дубове», «Павлівка», «Великоплоське», «Гребеники» і «Слов’яносербка». Крім того, на ділянці Могилів-Подільського загону не працюють пункти пропуску «Цекинівка - пором», «Цекинівка - човен», «Велика Кісниця - човен», «Ямпіль - пором».

Всім рекомендується перетинати кордон у пунктах пропуску «Старокозаче - Тудора», «Маяки - Паланка», «Кучурган - Первомайськ».

За даними Держприкордонслужби, у зв'язку з несприятливими погодними умовами та сильним вітром у Керченській протоці часто скасовуються виходи порома з пункту пропуску «Крим» у порт «Кавказ».

«Інші пункти пропуску на інших ділянках кордону на сьогоднішній день працюють у штатному режимі, однак на певних ділянках очікується погіршення погодних умов, значні опади снігу», - заявляють у службі.

Як повідомлялося, в Одеській області через снігові замети ускладнено рух транспорту через кордон. Через негоду ускладнено проїзд автошляхами у дев'яти областях та в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215