Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська вітає компромісне рішення щодо врегулювання суспільно-політичної кризи - ухвалення парламентом закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань», метою якого є звільнення від переслідування і покарання у зв'язку з масовими акціями протесту. Про це повідомляється на сайті омбудсмана.

«Зрозуміло, що в складній ситуації, що склалася сьогодні в Україні, не може бути простих рішень. Проте пошук компромісу - це саме європейський шлях виходу із кризової ситуації як у суспільній, так і в політичній сфері. Компроміс - це завжди перемога усіх сторін на непростому шляху взаємних поступок заради збереження миру, життя і здоров'я людей», - зазначає Лутковська.

За її словами прийнятий закон може стати тим політичним компромісом, який, з одного боку, забезпечить можливість подальшої реалізації конституційного права на мирне зібрання й усуне негативні наслідки для осіб, що брали активну участь у масових акціях, а з іншого - дасть можливість для належного функціонування державних органів».

«Сподіваюся, цей Закон дозволить зняти те величезне суспільне напруження, яке вже призвело до людських жертв. Я неодноразово наголошувала і ще раз підкреслю: жодна політична боротьба, ніяке громадське протистояння не варте людського життя. Переконана, що єдиний правильний шлях - це шлях широкого суспільного діалогу за участю всіх зацікавлених сторін», - вважає омбудсман.

Нагадаємо, 29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які були під час проведення мирних зібрань».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148