США стурбовані радикалізацією акцій протесту опозиції, яка почала застосовувати силові методи, а також захоплення будівель органів державної влади. Таку думку висловив політолог-міжнародник Сергій Толстов, коментуючи інформацію про можливість введення американським конгресом санкцій до представників української опозиції.

Експерт звертає увагу, що досі Захід не помічав протиправних дій представників опозиції.

«До останнього часу всі претензії пред'являлися до влади. Навіть гострі сутички на Банковій і на Грушевського сприймалися як сфера відповідальності виключно влади. Але тепер у процес включилися зовнішні фактори. Зокрема, єврейські кола США стурбовані націоналізмом окремих опозиційних і радикальних організацій. Президент Росії Путін на останніх зустрічах у Європі відверто дав зрозуміти, що виступає за баланс впливів на Україну», - сказав Толстов.

Політолог зазначив, що українська опозиція намагається спровокувати введення міжнародних санкцій проти представників влади. Але в багатьох випадках довести її причетність до фактів порушень прав людини просто неможливо: дуже багато і провокацій, і випадковостей.

«Західній громадськості важко уявити, наприклад, ситуацію із захопленням адміністративних будівель. Там у подібних випадках поліція негайно застосовує спецзасоби аж до вогнепальної зброї. Але коли в Україні захоплюють будівлі під гаслами «За Євросоюз», це остаточно збиває європейців з пантелику», - підкреслює Експерт.

За словами експерта, ситуація склалася дуже небезпечна. Будь-які санкції проти України негативно відіб'ються, в першу чергу, на економіці країни. І подальше врегулювання конфлікту відбуватиметься в умовах найжорстокішої економічної кризи.

Нагадаємо, що за повідомленнями джерел з конгресу США, конгресмени і адміністрація обговорюють питання про можливі фінансові санкції проти представників влади та лідерів опозиції України в разі продовження заворушень у країні.

Джерела зазначають, що хоча пакет санкцій поки не розроблений, це може бути зроблено досить швидко.

Комітет з міжнародних відносин палати представників американського конгресу ухвалив у середу резолюцію, яка закликає конфліктуючі сторони утриматися від подальшої ескалації насильства і прийти до мирного врегулювання.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302