За дорученням голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова в Криму оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку зі складними погодними умовами. Про це Могильов заявив на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 30 січня, повідомляє управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Могильов повідомив, що внаслідок негоди в 15-ти регіонах Криму ускладнено дорожній рух, порушено енерго-, водо - і теплопостачання, в тому числі об'єктів соціальної сфери. «У вкрай складних погодних умовах головне завдання, яке стоїть перед нами, - забезпечити кримчанам нормальні умови. В першу чергу, необхідно відновити нормальну роботу шкіл, лікарень, об'єктів водо- та теплопостачання», - заявив він.

Голова Ради міністрів АРК доручив керівникам міст і районів спільно з усіма профільними службами створити оперативні штаби й тримати ситуацію в регіонах під постійним контролем. «Люди не повинні залишатися в холодних будинках, - звернувся Могильов до глав регіонів. - Побувайте в кожному населеному пункті у вашому районі, проконтролюйте, що робиться, які проблеми, яка потрібна допомога. Якщо щось не вдається, звертайтеся до нас, будемо приймати відповідні рішення».

У свою чергу віце-прем'єр уряду автономії Азіз Абдуллаєв зазначив, що з метою оперативного усунення наслідків негоди аварійні бригади і всі профільні відомства працюють у посиленому режимі: «Всі присутні, закріплені за регіонами, глави міст і районів повинні враховувати, що попереду субота і неділя, але для всіх нас вихідних немає».

Як повідомив генеральний директор ПАТ «ДТЕК Крименерго» Едуард Соколовський, станом на 06:00 у Криму знеструмлено 206 населених пунктів з них 39 частково. Електропостачання в регіонах відновлюють 117 аварійних бригад, задіяно 135 одиниць техніки. Залучено додаткові бригади з Дніпропетровської та Донецької областей. За добу відновлено 22 лінії електропередач, відновлено роботу 273-х трансформаторних підстанцій. У цілому відновлено енергопостачання 23-х населених пунктів.

За інформацією міністра регіонального розвитку і ЖКГ АРК Віталія Кіжаєва, наразі з 905 котелень не працює 27. Обмежено рух по дорозі Красноперекопськ - Сімферополь. На дорогах задіяно 185 одиниць техніки. Кримавтодор і ГУ ДСНС України в АРК в повній мірі забезпечені паливно-мастильними та посипковими матеріалами.

У регіонах організували роботу 23 стаціонарні пункти обігріву. Через негоду закрито 39 ФАПів та амбулаторій. Крім того, закрито 234 школи, призупинено підвезення більше 5-ти тисяч школярів. «За оперативною інформацією, з завтрашнього дня будуть закриті школи в Армянську, Феодосії і Керчі. Дошкільні навчальні заклади переважно працюють у стабільному режимі. Температурний режим у дитячих садках не відповідає нормам тільки в знеструмлених регіонах», - повідомила перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту АРК Наталія Журба.

У свою чергу начальник Регіонального центру з гідрометеорології в АРК Анатолій Рошак повідомив, що штормове попередження у Криму оголошено на 30 і 31 січня. У ці дні прогнозується сильний сніг, хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, вітер 15-25 м/с. Така погода протримається до кінця тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

610