Президент України Віктор Янукович заявляє, що влада виконала всі взяті на себе зобов'язання щодо врегулювання ситуації в Україні. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, йдеться у Слові Президента до громадян України.

«Звертаюся до вас з почуттям великої тривоги і турботи про життя та здоров'я багатьох людей, втягнутих у протистояння безвідповідальними політиками. На превеликий жаль, це протистояння не обійшлося без жертв. Сьогодні вночі Україна зазнала ще одну втрату - передчасно помер при виконанні службових обов'язків із забезпечення громадського порядку в Києві капітан внутрішніх військ Дмитро Дунець. Днями Україна прощалася із загиблими в цьому протистоянні молодими людьми. Відомо також, що постраждали люди від перенапруги, холоду, сутичок. Кожен такий випадок залишає глибокий і болісний слід у наших серцях. І кожен з нас запитує - заради чого страждають люди? Чому політики не закликають до миру, спокою і розуміння, а навпаки - розбурхують, думаючи про власні рейтинги більше, ніж про життя і здоров'я людей», - зазначив Янукович.

За його словами, всі зобов'язання, які влада взяла на себе, вона виконала. «В тому числі парламент ухвалив закон про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу і звільнення осіб, які були затримані під час конфліктів», - сказав Янукович.

Президент закликав людей не стояти на морозі заради політичних амбіцій кількох лідерів. «Я думаю, що це неправильно. Переконаний, ми повинні зрозуміти - немає майбутнього у держави і народу, якщо політичні інтереси окремих груп поставлені вище існування України», - заявив Янукович.

«Я ще раз прошу і звертаюся до людей, звичайних громадян, моїх співвітчизників: зробимо все заради миру і спокою, заради нормального життя країни. Зі свого боку я з найбільшим розумінням і прихильністю буду ставитися до потреб і прагнень людей, враховуючи ті помилки, які бувають у кожної влади, оскільки помилок не допускає лише той, хто нічого не робить. Вірю, що ми разом зможемо повернути життя України і всіх людей в мирне і спокійне русло», - підсумував Глава держави.

Нагадаємо, акція протесту на Майдані Незалежності у Києві триває два місяці. Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня.

За даними ГПУ, за час акцій протесту затримано 234 особи, з них 140 арештовані.

29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які були під час проведення мирних зібрань».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478